gledaliska-drustva

likovna-drustva

ostala-drustva

15. Maj 2019

Otvoritev knjižnice in razstave Hiše kulture

Spoštovani,

Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper vljudno vabi na otvoritev knjižnice in razstave v Hiši kulture, Sv. Anton.  Otvoritev bo v ponedeljek, 20. maja 2019, ob 18. uri v dvorani Hiše kulture.

Po kulturnem programu sledi ogled knjižnice in razstave del, ki so jih pripravili ustvarjalci delavnic Hiše kulture.

Veseli nas da lahko skupaj s knjigarno Libris in Osrednjo knjižnico Srečka Vilharja Koper, odpremo vrata prve vaške knjižnice v Slovenski Istri v Hiši kulture v Sv. Antonu.  

Hiša kulture, ki jo že sedaj polnijo številne kulturne vsebine, je tako na široko odprla vrata tudi svetu besed.

Knjige so zveste spremljevalke, ki bogatijo naša življenja.  Hiter ritem življenja, digitalizacija vsebin in novi mediji nas žal odmikajo od knjig, ki so še v bližnji preteklosti pomenile beg iz vsakdanjosti, odkrivanje novih svetov in potovanje v domišljijo. Želimo si, da bi se knjižne police, ki jih v Hiši Kulture v Sv. Antonu polnimo knjigarna in založba Libris in Osrednja knjižnica Srečka Vilharja, šibile pod težo dobrih knjig. Prostor pa naj polnijo knjižni navdušenci. Knjige si bo možno izposoditi, redno pa bomo pripravljali tudi srečanja z bralci.

Želimo si tudi, da bi zbirko, ki jo bomo ustvarjali v Hiši kulture dopolnili s knjižnimi darili vaščanov, veseli bomo predvsem knjig s področja domoznanstva in otroške literature.

Lep pozdrav,

Predsednica Zveze kulturnih društev MO Koper Darija Krkoč

Direktorica Libris d.o.o Koper Ingrid Celestina

Direktor Osrednje knjižnice Srečka Vilharja Koper David Runco

           
 
   
     
 


Splošne informacije

Zveza Kulturnih društev Mestne Občine Koper

Cesta Zore Perello Godina 3
6000 Koper
Slovenija

smart phone (05) 627 80 99
smart phone 041 738 957
page (05) 627 12 87
mail zkd-mo.koper@siol.net

Transakcijski račun: 10100-0035473477
Davčna številka: 78531675
Matična številka: 5146291

logo mok

Predstavitev - ZKD MOK

Zveza kulturnih društev je zrasla iz bogate dediščine kulturnega delovanja delavsko prosvetnih društev Svoboda in Vzajemnost, prerasla najprej v Ljudske prosvete, nato v Zveze svobod in prosvetnih društev. Sodobno poimenovanje je pridobila na osnovi republiškega Zakona o društvih leta 1986.

 

Zakon je bil popravljen l. 1991, pomembna je izločitev političnega nadzora, nadzor pa je bil po novem dodeljen upravnemu organu skozi postopek registracije. Leta 1995 pa je bil sprejet nov Zakon o društvih, ki je prinesel današnje poimenovanje.

Več ...

Hitre informacije