gledaliska-drustva

likovna-drustva

ostala-drustva

17. November 2019

Literarni večer z Zarjo Trkman

Knjigarna Libris in Zveza kulturnih društev MO Koper vabita v četrtek, 21. novembra, ob 18. uri v Hišo kulture v Sv. Antonu na večer z Zarjo Trkman iz Nove Gorice. Z zanimivo gostjo se bo pogovarjala Berta Rebol. S petjem bo večer popestrila Vladka Gojak.   

Zarja je avtorica dveh knjig Iskrena in Doživeta, v pripravi pa je še tretja, z naslovom Hvaležna. V svojih knjigah se razkriva in razgali, ne tako površno in ceneno, kot je danes pogosto, ampak v globino njenih čustev in duše. Svojo moč je kalila v ognju življenjskih preizkušenj. Je borka, ki s svojim zgledom slavi življenje. Kljub temu, da je invalidka, ki za gibanje uporablja skuter, hoduljo ali palico, se je lani sama odpravila na štirimesečno križarjenje okoli sveta.Zarja je bila učiteljica športne vzgoje, polna življenjske energije. Dolga leta je bila boj z depresijo ali mogoče z bipolarno motnjo. Misel na samomor je bila pogosta, vendar jo je pri življenju obdržala družina, otroka Pika in Svit, ki sta jo potrebovala in imela vero vanjo, ter njen mož Andek. "Njegovi neomajnosti in krutosti, realnosti in nepomilovanju gre zahvala, da sem se potegnila iz teme." Zgodilo se je ponovno rojstvo! Družinska sreča pa je trajala le kratek čas, ker je za posledicami prometne nesreče umrl njen dragi Andek. Žalost in bolečina je nista zlomili. Spremenila je pogled na življenje in tudi na smrt. Danes živi polno življenje. 

"Nočem se smilit ljudem, ker sem invalidka. Ravno obratno. Ne prenesem, da mi kdo reče, da sem boga. Ne, nisem. Sem bogata, bogatejša kot marsikdo, ki je normalno pokreten, ki lahko poje, normalno govori, se vozi s kolesom, pleza, hodi, skače... sem bogata, ker imam za sabo dragocene izkušnje." 

Vabljeni, da jo spoznate in da vas navdihne njena energija in življenjska zgodba.

Splošne informacije

Zveza Kulturnih društev Mestne Občine Koper

Cesta Zore Perello Godina 3
6000 Koper
Slovenija

smart phone (05) 627 80 99
smart phone 041 738 957
page (05) 627 12 87
mail zkd-mo.koper@siol.net

Transakcijski račun: 10100-0035473477
Davčna številka: 78531675
Matična številka: 5146291

logo mok

Predstavitev - ZKD MOK

Zveza kulturnih društev je zrasla iz bogate dediščine kulturnega delovanja delavsko prosvetnih društev Svoboda in Vzajemnost, prerasla najprej v Ljudske prosvete, nato v Zveze svobod in prosvetnih društev. Sodobno poimenovanje je pridobila na osnovi republiškega Zakona o društvih leta 1986.

 

Zakon je bil popravljen l. 1991, pomembna je izločitev političnega nadzora, nadzor pa je bil po novem dodeljen upravnemu organu skozi postopek registracije. Leta 1995 pa je bil sprejet nov Zakon o društvih, ki je prinesel današnje poimenovanje.

Več ...

Hitre informacije