gledaliska-drustva

likovna-drustva

ostala-drustva

05. November 2020

JSKD Izola in Koper objavlja razpis za LITERARNI NATEČAJ (Brez)mejno potovanje

Literarni natečaj je namenjen literarnim ustvarjalcem/ustvarjalkam iz Slovenije in tujine, ki pišete v slovenskem jeziku in ste starejši od 15 let.

 

TEMA: (Brez)mejno potovanje nagovarja brezmejnost izkustvenih pogledov: lahko so intimni, reflektivni, družbeno-kritični, fantazijski, filozofski; obči ali povezani s trenutnimi razmerami stanja, v katerega se je ujel naš svet. Naj vas vodi domišljija in vam lasten način pisanja!

 

 

SODELOVANJE: Sodelujete lahko s pesniškimi ali proznimi besedili, ki so nastala v zadnjem obdobju in še niso bila objavljena ali predstavljena na literarnih srečanjih JSKD ali drugih literarnih dogodkih. Število poslanih prispevkov je omejeno na največ 5 pesmi ali največ 5 strani proznega besedila. Besedila naj bodo zapisana v wordovem dokumentu, klasična pisava, velikost 12, enojen razmik, leva poravnava (izjema poezija), brez posebnih grafičnih in drugih oblikovanj, dodatkov in fotografij. V levem zgornjem robu na prvem listu napišite svojo šifro, vsa besedila naj imajo naslove, če je to predvideno. Vsak prispevek mora biti jezikovno urejen in označen s šifro (bodite izvirni pri izbiri besed za šifre); podatke o avtorju je potrebno vpisati v spletno prijavnico, ki je dodana razpisu.

PRIJAVA: Prispevke v wordovi priponki (npr.: šifra.doc) pošljite po elektronski pošti na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., zadeva: Literarni natečaj,  hkrati pa izpolnite tudi e-prijavnico, ki jo najdete na naslednji povezavi https://forms.gle/YcpAhPfHotFt3EZg9

ROK PRIJAVE: Šifrirana besedila in e-prijavo je potrebno oddati do 30. novembra 2020. Prejem besedila in spletno prijavo vam bomo potrdili na vaš e-naslov v najhitrejšem možnem času.

NAGRADE: 1. nagrada: udeležba na literarnem izobraževanju v organizaciji JSKD 2. nagrada: enoletna naročnina na revijo Mentor 3. nagrada: prvenka Drseči svet Nine Medved

POTEK: Vsa prispela besedila bo pregledala komisija (v branje dobijo samo šifrirana besedila), ki bo pripravila izbor treh najboljših proznih ali pesniških besedil. O izboru in načinu predstavitve boste obveščeni preko elektronske pošte.

 

DODATNE INFORMACIJE: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Koper, Kidričeva ulica 46, 6000 Koper in  Območna izpostava Izola, Ulica Giordano Bruno 8, 6310 Izola Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., 031/645-413

Splošne informacije

Zveza Kulturnih društev Mestne Občine Koper

Cesta Zore Perello Godina 3
6000 Koper
Slovenija

smart phone 031 339 708
mail zkd-mo.koper@siol.net

Transakcijski račun: 10100-0035473477
Davčna številka: 78531675
Matična številka: 5146291

logo mok

Predstavitev - ZKD MOK

Zveza kulturnih društev je zrasla iz bogate dediščine kulturnega delovanja delavsko prosvetnih društev Svoboda in Vzajemnost, prerasla najprej v Ljudske prosvete, nato v Zveze svobod in prosvetnih društev. Sodobno poimenovanje je pridobila na osnovi republiškega Zakona o društvih leta 1986.

 

Zakon je bil popravljen l. 1991, pomembna je izločitev političnega nadzora, nadzor pa je bil po novem dodeljen upravnemu organu skozi postopek registracije. Leta 1995 pa je bil sprejet nov Zakon o društvih, ki je prinesel današnje poimenovanje.

Več ...

Hitre informacije