gledaliska-drustva

likovna-drustva

ostala-drustva

03. December 2020

Fantazima

Koper bo zasijal v soju prazničnih luči

To nedeljo, 6. decembra, bo v Kopru zasijala praznična osvetlitev. Simbolični prižig lučk in vstop v Fantazimo bo mogoče spremljati prek videa na Facebooku, ki ga bodo popestrili domači glasbeniki ter hudomušna Bruno in Giordano.

V Kopru je tako rekoč vse nared za prižig prazničnih lučk, s katerimi bomo tudi uradno vstopili v čas Fantazime. Ker zaradi veljavnih omejitev tradicionalne prireditve ob prižigu praznične razsvetljave letos ni mogoče izvesti, jo bomo simbolno prižgali prek spleta. V ta namen smo v sodelovanju z domačimi glasbeniki in glasbenimi ustvarjalci Tuliom Furlaničem, Tinkaro Kovač, Mitjo Kodarinom in Andreo F ter komikoma Brunom Bruničem Brezballom (Tomaž Klepač) in Iztokom Gustinčičem – Mlečkom nastal praznični video, ki si ga boste premierno lahko ogledali v nedeljo, 6. decembra, ob 17. uri na Facebook straneh Visit Koper, eKoper in Aleš Bržan.

Za posebno vzdušje v mestu bo poskrbel Radio Capris, ki od včeraj glasbeni program predvaja neposredno iz koprske Loggie, od nedelje pa vas bo med sprehodom po mestnih ulicah spremljala tudi praznična glasba – ta bo igrala vse dni, med 10. in 20. uro.

Če bodo razmere to dopuščale, bo v drugi polovici decembra zaživelo tudi drsališče in praznični sejem, prav tako si želimo v Kopru organizirati tematske vodene oglede mesta v soju prazničnih luči, obisk dobrih mož in gledališke predstave za otroke ter pestro gostinsko ponudbo v hiškah ter drug zanimiv spremljevalni program Fantazime, ki bo omogočal sprotne prilagoditve omejitvam in aktualnim razmeram.

Splošne informacije

Zveza Kulturnih društev Mestne Občine Koper

Cesta Zore Perello Godina 3
6000 Koper
Slovenija

smart phone 031 339 708
mail zkd-mo.koper@siol.net

Transakcijski račun: 10100-0035473477
Davčna številka: 78531675
Matična številka: 5146291

logo mok

Predstavitev - ZKD MOK

Zveza kulturnih društev je zrasla iz bogate dediščine kulturnega delovanja delavsko prosvetnih društev Svoboda in Vzajemnost, prerasla najprej v Ljudske prosvete, nato v Zveze svobod in prosvetnih društev. Sodobno poimenovanje je pridobila na osnovi republiškega Zakona o društvih leta 1986.

 

Zakon je bil popravljen l. 1991, pomembna je izločitev političnega nadzora, nadzor pa je bil po novem dodeljen upravnemu organu skozi postopek registracije. Leta 1995 pa je bil sprejet nov Zakon o društvih, ki je prinesel današnje poimenovanje.

Več ...

Hitre informacije