gledaliska-drustva

likovna-drustva

ostala-drustva

25. Februar 2014

Svečanost ob minulem slovenskem kulturnem prazniku in svečana podelitev plaket in priznanj najzaslužnejšim ljubiteljskim ustvarjalcem v letu 2013

Na dan zaljubljencev smo na Zvezi kulturnih društev ob svečani podelitvi podelili plakete in priznanja najzaslužnejšim ljubiteljskim ustvarjalcem v letu 2013.

Pred uradno podelitvijo smo se najprej zbrali na Titovem trgu, kamor so v igranju prišli Godba na pihala Sv. Anton in Pihalni orkester Marezige. Po njihovem nastopu, so na stopnicah Loggie zapeli združeni pevski zbori pod vodstvom mag. Sonje Mezgec. Po končanem programu smo odšli v Gledališče, kjer se je pričela uradna podelitev plaket in priznanj. 

Mešani pevski zbor Obala Koper nam je za začetek zapel Zdravljico. Nadaljevali smo z osrednjim slavnostnim delom, v katerem nam je nekaj besed namenila predsednica Zveze, mag. Lilijana Kozlovič. Nato je sledila slavnostna podelitev, kjer smo tudi letos podelili srebrne, bronaste in zlate plakete ter priznanja. Srebrne se podeljujejo za izjemne dosežke, ustvarjene v preteklem letu, bronaste za dolgoletno ustvarjanje na področju kulture, zlate pa za izjemne dolgoletne dosežke na področju ljubiteljske kulture.          

Nadaljevali smo s kulturnim programom, ki je bil posvečen 50. obletnici delovanja Zveze. Mladi interpreti (Uršula Debevec, Helena Šukljan, Špela Kocjančič, Gregor Pribac, Andrej Pirjevec) so ob obisku znanih in uspešnih koprskih umetnikov (Gašper Tič, Iztok Novak – Easy, Maja G. Štromar, Mojca Maljevac, Patrik Greblo, Tanja Skok in Tomaž Klepač) po scenariju Edite Frančeškin obudili spomin na uspešno delo ZKD MO Koper.

Osrednje umetniške utrinke so nato predstavili še MePZ Obala Koper pod vodstvom Sebastjana Vrhovnika, Obalni komorni orkester s Patrikom Greblom in folklorna skupina Valček OŠ Koper z mentorico Nino Luša. 

Letošnji dobitniki plaket in priznanj:

 

ZLATA PLAKETA

Andrej Vilhar 

Ambrož Čopi

 

SREBRNA PLAKETA

 Pihalni orkester Marezige

 MePZ Obalca Koper

 Godba na pihala Sv. Anton

 Pihalni orkester Koper

 MePZ Obala Koper

 Akademski pevski zbor UP

 

BRONASTA PLAKETA

 Mužika sv. Lazar Boršt

 Branko Deško

 Josip Gardina

 Drago Kozlovič

 Miroslav Lazar

 ŽPZ Pristan

 Franka Andrejašič

 Ivo Hrastič

 Jadran Pišot

 Špela Tič

 Metka Krašovec

 Ana Vitez

 Obalni komorni orkester

 

PRIZNANJA

Loredana in Ivan Ivančič

Dorjan Dariš

Plesno društvo Elite

Ivo Funa

Vinko Zerbo

Luka Koper

Banka Koper

 

Splošne informacije

Zveza Kulturnih društev Mestne Občine Koper

Cesta Zore Perello Godina 3
6000 Koper
Slovenija

smart phone (05) 627 80 99
smart phone 041 738 957
page (05) 627 12 87
mail zkd-mo.koper@siol.net

Transakcijski račun: 10100-0035473477
Davčna številka: 78531675
Matična številka: 5146291

logo mok

Predstavitev - ZKD MOK

Zveza kulturnih društev je zrasla iz bogate dediščine kulturnega delovanja delavsko prosvetnih društev Svoboda in Vzajemnost, prerasla najprej v Ljudske prosvete, nato v Zveze svobod in prosvetnih društev. Sodobno poimenovanje je pridobila na osnovi republiškega Zakona o društvih leta 1986.

 

Zakon je bil popravljen l. 1991, pomembna je izločitev političnega nadzora, nadzor pa je bil po novem dodeljen upravnemu organu skozi postopek registracije. Leta 1995 pa je bil sprejet nov Zakon o društvih, ki je prinesel današnje poimenovanje.

Več ...

Hitre informacije