gledaliska-drustva

likovna-drustva

ostala-drustva

05. Marec 2013

Slovesnost ob slovenskem kulturnem prazniku ter podelitev plaket in priznanj

Kot vsako leto smo tudi letos na Zvezi kulturnih društev MO Koper podelili plakete in priznanja zaslužnim ljubiteljskim izvajalcem MOK. Prireditev je potekala v četrtek, 28.02.2013, ob 20. uri, v Gledališču Koper.

Program smo pričeli s pesmijo, saj nam je Mešani pevski zbor Obala Koper za začetek zapel Zdravljico. Nadaljevali smo z osrednjim slavnostnim delom, v katerem je spregovorila nekaj besed predsednica Zveze, mag. Lilijana Kozlovič. Kot slavnostni govornik nam je spregovoril predsednik Zveze kulturnih društev Slovenije, mag. Jože Osterman. Nato je sledila slavnostna podelitev, kjer smo tudi letos podelili srebrne, bronaste in zlate plakete ter priznanja. Srebrne se podeljujejo za izjemne dosežke, ustvarjene v preteklem letu. Bronaste se podeljujejo za dolgoletno ustvarjanje na področju kulture, zlate pa za izjemne dolgoletne dosežke na področju ljubiteljske kulture. Nadaljevali smo s kulturnim programom.

Povezovalca sta nam povedala nekaj besed o Josipu Jurčiču, Mešani pevski zbor Obala Koper pa nam je zapel še nekaj skladb. Sledila je uprizoritev Kozlovske sodbe v Višnji gori, v izvedbi mladih nadobudnih ljubiteljskih igralcev iz osnovne ter srednje šole in Univerze na Primorskem, v režiji Edite Frančeškin. Tako smo z nekaj besedami povezovalcev zaključili uraden del prireditve, z druženjem pa smo nadaljevali še po končani prireditvi v predverju Gledališča Koper ob prigrizku in kozarčku vina.

Splošne informacije

Zveza Kulturnih društev Mestne Občine Koper

Cesta Zore Perello Godina 3
6000 Koper
Slovenija

smart phone (05) 627 80 99
smart phone 041 738 957
page (05) 627 12 87
mail zkd-mo.koper@siol.net

Transakcijski račun: 10100-0035473477
Davčna številka: 78531675
Matična številka: 5146291

logo mok

Predstavitev - ZKD MOK

Zveza kulturnih društev je zrasla iz bogate dediščine kulturnega delovanja delavsko prosvetnih društev Svoboda in Vzajemnost, prerasla najprej v Ljudske prosvete, nato v Zveze svobod in prosvetnih društev. Sodobno poimenovanje je pridobila na osnovi republiškega Zakona o društvih leta 1986.

 

Zakon je bil popravljen l. 1991, pomembna je izločitev političnega nadzora, nadzor pa je bil po novem dodeljen upravnemu organu skozi postopek registracije. Leta 1995 pa je bil sprejet nov Zakon o društvih, ki je prinesel današnje poimenovanje.

Več ...

Hitre informacije