gledaliska-drustva

likovna-drustva

ostala-drustva

27. Marec 2017

KD Domovina Osp

KD Domovina Osp se je v marcu 2017 udeležila 13. festivala komedije v Pekrah in se domov vrnili kar z dvema PRIZNANJEMA:

- ZMAGOVALNA PREDSTAVA FESTIVALA po mnenju strokovne žirije je PLEŠEJO Z DNARJEM v režiji Edite Frančeškin;

Zabavna komedija  Raya Cooney-a, ki jo je odlično priredila, posodobila in režirala Edita Frančeškin, je polna sočnega humorja in v vseh pogledih do potankosti premišljena in odrsko izdelana. Je polnokrvna komedija, zasnovana na zapletu okoli pomenljive milijonske vsote najdenih evrov sumljivega izvora, ki je vzbudila nepoštene namene pri vseh, razen pri glavni igralki.

Zabavna igra jih je z zapleti in aktualno vsebino pritegnila od prvega trenutka dalje in stopnjevala napetost vse do zaključnega prizora. Učinkovita scenska postavitev omogoča hitro menjavo prizorov, ki sledili v premišljenem, živahnem ritmu, vedno znova preseneča in nasmeji.

- KOMEDIJANTKA 13. festivala po mnenju strokovne žirije je DARIJA KRKOČ z vlogo Julije Piškavec v predstavi PLEŠEJO Z DNARJEM.

Darija KRKOČ je upodobila ženo Jovanina Piškavca tako dovršeno in pristno, da so imeli občutek, da imajo pred seboj resnično, pošteno žensko, ki je bogastvo ne spremami, saj edina ohranja prave vrednote v komediji zmešnjav, ki jih povzroča neobičajna  najdba  milijonske vsote denarja, ki zavede vse ostale na stranpoti. Je osrednja in nosilna podoba celotnega odrskega dogajanja. Suvereno se giba, razločno in  sočno izraža, gradi in stopnjuje svojo vlogo ter prikaže širok spekter igralskih zmožnosti.

Splošne informacije

Zveza Kulturnih društev Mestne Občine Koper

Cesta Zore Perello Godina 3
6000 Koper
Slovenija

smart phone (05) 627 80 99
smart phone 041 738 957
page (05) 627 12 87
mail zkd-mo.koper@siol.net

Transakcijski račun: 10100-0035473477
Davčna številka: 78531675
Matična številka: 5146291

logo mok

Predstavitev - ZKD MOK

Zveza kulturnih društev je zrasla iz bogate dediščine kulturnega delovanja delavsko prosvetnih društev Svoboda in Vzajemnost, prerasla najprej v Ljudske prosvete, nato v Zveze svobod in prosvetnih društev. Sodobno poimenovanje je pridobila na osnovi republiškega Zakona o društvih leta 1986.

 

Zakon je bil popravljen l. 1991, pomembna je izločitev političnega nadzora, nadzor pa je bil po novem dodeljen upravnemu organu skozi postopek registracije. Leta 1995 pa je bil sprejet nov Zakon o društvih, ki je prinesel današnje poimenovanje.

Več ...

Hitre informacije