gledaliska-drustva

likovna-drustva

ostala-drustva

12. April 2018

Pihalni orkester koper - Razpis za dirigenta

JAVNI RAZPIS ZA MESTO DIRIGENTA (m/ž)


KD Pihalni orkester Koper je bilo ustanovljeno leta 1981. Orkester sestavlja približno 55 aktivnih članov, katerih povprečna starost je 20 let. Večina godbenikov ima končano nižjo glasbeno šolo, posamezniki pa se naprej izobražujejo na srednji glasbeni šoli, nekateri imajo tudi akademsko izobrazbo. Orkester vsako leto pripravi tradicionalni božično-novoletni koncert in letni koncert od občinskem prazniku Mestne občine Koper. Poleg tega nastopa tudi ob drugih priložnostih; na srečanjih pihalnih orkestrov, ob praznikih v Mestni občini Koper ter se udeležuje tekmovanj na državni ter mednarodni ravni. Njegov repertoar sega od koračnic, narodno-zabavnih viž, slovenskih popevk pa vse do popularne in filmske glasbe ter zahtevnejših del klasične glasbe. Nedavno se je orkester udeležil mednarodnega tekmovanja mladinskih pihalnih orkestrov Flicorno d`oro v Rivi del Garda v Italiji, kjer je za svoj nastop prejel 91,88 točk in drugo mesto v 1. kategoriji.
Od kandidatov pričakujemo :
- ustrezno glasbeno izobrazbo (prednost bodo imeli kandidati s končano akademijo za glasbo),
- vizijo vodenja in razvoja godbe,
- muzikološka znanja, znanja iz inštrumentacije,
- vestnost, zanesljivost, prilagodljivost in dobre pedagoške sposobnosti,
-izkušnje z vodenjem orkestra ali podobnega glasbenega sestava.
Z izbranim kandidatom bomo sklenili pogodbo za opravljanje dejavnosti vodenja godbe za določen čas. Delo dirigenta bo kandidat predvidoma prevzel septembra 2018 ter ga pretežno opravljal v Godbenem domu Pihalnega orkestra Koper.
Kandidate vabimo, da pisne prijave s kratkim življenjepisom, dokazili o izobrazbi in vizijo vodenja godbe ter kontaktnimi podatki pošljejo do vključno 10. maja 2018 na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. z navedbo "javni razpis - dirigent" oz. priporočeno na naslov:
KD Pihalni orkester Koper
Martinčev trg 5
6000 Koper
(»javni razpis – dirigent«).
Kandidate, ki bodo ustrezali navedenim pogojem, bomo pozvali na osebni razgovor ter praktični preizkus vodenja orkestra, ki bosta potekala okvirno v drugi polovici maja (po predhodnem dogovoru s kandidati). Na kar se bo vodstvo orkestra odločilo o izbiri najprimernejšega kandidata. Neizbrani kandidati bodo v roku 8 dni po odločitvi vodstva pisno obveščeni.
Dodatne informacije so na voljo po elektronski pošti predsednika društva Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali po elektronski pošti društva Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..


Javni-razpis-dirigent-Koper_2018.pdf

Splošne informacije

Zveza Kulturnih društev Mestne Občine Koper

Cesta Zore Perello Godina 3
6000 Koper
Slovenija

smart phone (05) 627 80 99
smart phone 041 738 957
page (05) 627 12 87
mail zkd-mo.koper@siol.net

Transakcijski račun: 10100-0035473477
Davčna številka: 78531675
Matična številka: 5146291

logo mok

Predstavitev - ZKD MOK

Zveza kulturnih društev je zrasla iz bogate dediščine kulturnega delovanja delavsko prosvetnih društev Svoboda in Vzajemnost, prerasla najprej v Ljudske prosvete, nato v Zveze svobod in prosvetnih društev. Sodobno poimenovanje je pridobila na osnovi republiškega Zakona o društvih leta 1986.

 

Zakon je bil popravljen l. 1991, pomembna je izločitev političnega nadzora, nadzor pa je bil po novem dodeljen upravnemu organu skozi postopek registracije. Leta 1995 pa je bil sprejet nov Zakon o društvih, ki je prinesel današnje poimenovanje.

Več ...

Hitre informacije