gledaliska-drustva

likovna-drustva

ostala-drustva

29. Julij 2019

NAMENITE NAM DEL DOHODNINE

NAMENITE NAM DEL DOHODNINE - dragoceno pomoč pri našem delovanju v prihodnje! Zadnji rok za oddajo je 31.12. 2019 (poštni žig).


Na seznam upravičencev za 0,5% tvoje dohodnine je Vlada Republike Slovenije, potem ko je leta 2007 sprejela Uredbo o namenitvi dela dohodnine za donacije, po kateri lahko vsi, ki oddajamo dohodninsko napoved, 0,5% dohodnine namenimo nevladnim organizacijam, na predlog Ministrstva za kulturo na seznam kot upravičenca uvrstila tudi ZVEZO KULTURNIH DRUŠTEV MESTNE OBČINE KOPER.

V kolikor te svoje pravice ne izkoristite, ta del dohodnine avtomatsko postane del državnega proračuna.

Če pa bi se odločili, da ta del vaše dohodnine namenite ZVEZI KULTURNIH DRUŠTEV MESTNE OBČINE KOPER, lahko to storite tako:


- najenostavneje je, da si priloženi obrazec natisnete, do konca izpolnite in ga oddate osebno na sedežu Zveze, Cesta Zore Perello Godine 3, 6000 Koper;

- enostavno naredite vse preko spletne strani e-davki/se je potrebno prej registrirati, navodila so na tej povezavi:

https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/OpenPortal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo ;

- lahko pa izpolnjen in podpisan obrazec pošljete po pošti.

Splošne informacije

Zveza Kulturnih društev Mestne Občine Koper

Cesta Zore Perello Godina 3
6000 Koper
Slovenija

smart phone 031 339 708
mail zkd-mo.koper@siol.net

Transakcijski račun: 10100-0035473477
Davčna številka: 78531675
Matična številka: 5146291

logo mok

Predstavitev - ZKD MOK

Zveza kulturnih društev je zrasla iz bogate dediščine kulturnega delovanja delavsko prosvetnih društev Svoboda in Vzajemnost, prerasla najprej v Ljudske prosvete, nato v Zveze svobod in prosvetnih društev. Sodobno poimenovanje je pridobila na osnovi republiškega Zakona o društvih leta 1986.

 

Zakon je bil popravljen l. 1991, pomembna je izločitev političnega nadzora, nadzor pa je bil po novem dodeljen upravnemu organu skozi postopek registracije. Leta 1995 pa je bil sprejet nov Zakon o društvih, ki je prinesel današnje poimenovanje.

Več ...

Hitre informacije