gledaliska-drustva

likovna-drustva

ostala-drustva

19. Oktober 2020

Skupaj prispevajmo k umiritvi širjenja okužb

Kljub razlikam v regijah in omenjenim izjemam ter različnim možnim interpretacijam zadnjega odloka menimo, da je treba ravnanje presojati zdravorazumsko. Pri tem ravnajmo odgovorno, bodimo previdni in zmanjšujmo možnost prenosa okužb ter tako poskrbimo za zdravje vseh nas. Priporočamo, da v naslednjih dveh tednih zbori, inštrumentalne skupine in ostala društva vaje, tudi v zmanjšanih skupinah, prekinejo, si vzamejo odmor ter prispevajo, da se širjenje virusa umiri in se epidemiološka slika izboljša.

 

Povzeto po uradnem odloku:

Po vsej Sloveniji je začasno prepovedano zbiranje več kot deset ljudi. Zbiranje do deset ljudi je dovoljeno samo, če je mogoče zagotoviti minimalno varnostno razdaljo v skladu s sprejetimi navodili oziroma priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), ki so objavljena na spletnih straneh NIJZ. Prav tako so začasno prepovedane vse prireditve, shodi, poroke in verski obredi v statističnih regijah, kjer število na novo okuženih oseb v zadnjih 14 dneh presega 140 na 100 000 prebivalcev (rdeče regije). Uradne podatke o številu okuženih po regijah najmanj enkrat tedensko objavlja NIJZ na svoji spletni strani in v Uradnem listu Republike Slovenije. Izjema so enkratne prireditve, ki so bile s strani NIJZ odobrene do 15. 10. 2020 in niso bile prijavljene kot periodični dogodki (https://www.uradni-list.si/glasilo-uradni-list-rs/vsebina/2020-01-2535/odlok-o-spremembah-odloka-o-zacasni-splosni-omejitvi-oziroma-prepovedi-zbiranja-ljudi-v-republiki-sloveniji-ter-prepovedi-prometa-posameznih-vrst-blaga-in-izdelkov-v-casu-zbiranja-ljudi).

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti

Splošne informacije

Zveza Kulturnih društev Mestne Občine Koper

Cesta Zore Perello Godina 3
6000 Koper
Slovenija

smart phone 031 339 708
mail zkd-mo.koper@siol.net

Transakcijski račun: 10100-0035473477
Davčna številka: 78531675
Matična številka: 5146291

logo mok

Predstavitev - ZKD MOK

Zveza kulturnih društev je zrasla iz bogate dediščine kulturnega delovanja delavsko prosvetnih društev Svoboda in Vzajemnost, prerasla najprej v Ljudske prosvete, nato v Zveze svobod in prosvetnih društev. Sodobno poimenovanje je pridobila na osnovi republiškega Zakona o društvih leta 1986.

 

Zakon je bil popravljen l. 1991, pomembna je izločitev političnega nadzora, nadzor pa je bil po novem dodeljen upravnemu organu skozi postopek registracije. Leta 1995 pa je bil sprejet nov Zakon o društvih, ki je prinesel današnje poimenovanje.

Več ...

Hitre informacije