gledaliska-drustva

likovna-drustva

ostala-drustva

08. April 2019

Otroški abonma - Mojca Pokrajculja in začarani krajcar

Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper vabi na ogled 6. predstave v sklopu Otroškega abonmaja (in izven).

V SOBOTO, 13. aprila 2019, ob 10. uri, v dvorani Hiše kulture, Sv. Anton, bodo nastopili mladi igralci Gledališke skupine v skodelici čaja (Otroci gledališke delavnice Hiše kulture), s predstavo "Mojca Pokrajculja in začarani krajcar" v režiji Samante Kobal.

Vljudno vabljeni otroci, starši in seveda tudi nonoti.

Kratek opis:

Mojco Pokrajculjo verjetno že vsi poznate. A naša Mojca Pokrajculja je čarovnica, dobra čarovnica, ki ima, čisto po naključju seveda, prav tako ime kot naslovna junakinja ljudske pravljice.

Naša Mojca se skupaj s še tremi čarovnicami pripravlja na pisanje knjige čarovniških urokov, ki ga druščina lahko izvede samo v noči polne lune. Takrat namreč nevidno črnilo učinkuje v vsej svoji popolnosti in uroki nastanejo prav taki kot se za natančne čarovnice iz Začarane hoste spodobi.

Seveda trojica tudi ta večer zamuja, a vseeno se na Mojčinih vratih prikaže še v pravem času. Priprava čarovniških urokov se že skoraj prične, ko se ena od čarovnic spomni, da je v hosti našla zanimiv predmet, za katerega se izkaže, da je skoraj na las podoben Mojčinemu (iz ljudske pravljice) krajcarju. A kaj hitro se izkaže, da je krajcar, ki ga je na tleh v hosti našla čarovnica Nika začaran krajcar, ki v noči polne lune začara čarovnice v druga bitja.

Vstopnica za posamezno predstavo je 4 eur. Nakup je možen eno uro pred začetkom predstave v Hiši Kulture.

Za vse dodatne informacije nas pokličite ali pišite na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate., tel: (05) 627 80 99.

Vljudno vabljeni,
Meri Viler

Splošne informacije

Zveza Kulturnih društev Mestne Občine Koper

Cesta Zore Perello Godina 3
6000 Koper
Slovenija

smart phone (05) 627 80 99
smart phone 041 738 957
page (05) 627 12 87
mail zkd-mo.koper@siol.net

Transakcijski račun: 10100-0035473477
Davčna številka: 78531675
Matična številka: 5146291

logo mok

Predstavitev - ZKD MOK

Zveza kulturnih društev je zrasla iz bogate dediščine kulturnega delovanja delavsko prosvetnih društev Svoboda in Vzajemnost, prerasla najprej v Ljudske prosvete, nato v Zveze svobod in prosvetnih društev. Sodobno poimenovanje je pridobila na osnovi republiškega Zakona o društvih leta 1986.

 

Zakon je bil popravljen l. 1991, pomembna je izločitev političnega nadzora, nadzor pa je bil po novem dodeljen upravnemu organu skozi postopek registracije. Leta 1995 pa je bil sprejet nov Zakon o društvih, ki je prinesel današnje poimenovanje.

Več ...

Hitre informacije