gledaliska-drustva

likovna-drustva

ostala-drustva

04. September 2019

Likovna razstava V objemu raja

Vljudno vabljeni na likovno razstavo "V objemu raja" Danjele Bucaj Paradiž. Razstava bo na ogled od 9. do 20. septembra 2019, ob pon., tor., sre., in pet. od 9. - 13. ure in v čet. od 16.-19. ure, v prostorih Hiše kulture, Sv. Anton.

 

Danjela Bucaj Paradiž se z slikanjem ljubiteljsko ukvarja že od otroštva. Zadnjih 20 let je članica likovnega društva Tuba iz Izole, ustvarja pod mentorstvom akademskega slikarja Ganija Llalloshi. Njena dela so realistična, motive išče v primorski krajini.

 

Mentor Gani Llalloshi je o avtorici razstave zapisal:

"Danijela Bucaj Paradiž, je kot članica LD Tuba razstavljala na več skupinskih razstavah po Sloveniji. Sodelovala je tudi na vseh razstavah, ki jih v galeriji Alga pripravlja LD Tuba ob zaključku šolskega leta. Tudi sama je že razstavljala

Na razstavi v Hiši kulture predstavlja slike iz obdobja 2009 – 2019.

V Danjelinih slikah je vidno prisotna njena ljubezen do arhitekture, narave, živali in ljudi. Motivi obalnih mest s starimi hišami, mestnimi trgi in ozkimi ulicami, vaška naselja s prašnimi ali travnatimi potkami obkrožene z drevesi in rožami ter nad njimi hribovje z obsijano modrino neba so v njih vedno prisotne.

Vse to velikokrat dokumentira s fotografiranjem tudi sama. Lastne fotografije in izrezke iz časopisov in revij združuje in analizira z natančnostjo arheologa ter jih kasneje z veliko pozornostjo transformira v ravni površini slikarskega polja.

Ko dela je zelo previdna, natančna in pozorna, drži se tehnične risbe, ki jo prepleta z oblikami in ploskvami barvnih tonov. Slikarske tehnike uporablja kot možnost za boljši uspeh pri doseganju željenega cilja.

V njenih slikah se prepletajo oblike in linije z dominantnimi toni modrih, rjavih in belih barv. Monokromno vzdušje spominja na atmosfero, ki jo najdemo samo v obalnih mestih in vasicah zaledja. Kamniti zidovi, ozke mestne ulice in vaške potke, nad njimi hribi, vse to krasijo drvesa oljke in kakiji, vinogradi in trte so njeni zvesti spremljevalci.

Njene slike so na videz realistične pokrajine in predstavljajo vsakdanje življenje iz kroga kjer ona živi in dela, torej lahko rečemo, da je zvesta opazovalka časovnih sprememb, je opazovalka, ki želi s tem, ko ustvarja nove podobe, ohranjati kulturno dediščino svojega kraja. In to ji uspeva zelo dobro."

Splošne informacije

Zveza Kulturnih društev Mestne Občine Koper

Cesta Zore Perello Godina 3
6000 Koper
Slovenija

smart phone (05) 627 80 99
smart phone 041 738 957
page (05) 627 12 87
mail zkd-mo.koper@siol.net

Transakcijski račun: 10100-0035473477
Davčna številka: 78531675
Matična številka: 5146291

logo mok

Predstavitev - ZKD MOK

Zveza kulturnih društev je zrasla iz bogate dediščine kulturnega delovanja delavsko prosvetnih društev Svoboda in Vzajemnost, prerasla najprej v Ljudske prosvete, nato v Zveze svobod in prosvetnih društev. Sodobno poimenovanje je pridobila na osnovi republiškega Zakona o društvih leta 1986.

 

Zakon je bil popravljen l. 1991, pomembna je izločitev političnega nadzora, nadzor pa je bil po novem dodeljen upravnemu organu skozi postopek registracije. Leta 1995 pa je bil sprejet nov Zakon o društvih, ki je prinesel današnje poimenovanje.

Več ...

Hitre informacije