gledaliska-drustva

likovna-drustva

ostala-drustva

12. November 2020

Kino Istra s spletno projekcijo filmske klasike Vesna

V sklopu Slovenskega tedna filma Kino Istra s spletno projekcijo v domove prinaša slovensko filmsko klasiko - celovečerni film Vesna. S projekcijo prve prave slovenske komedije, se tako pridružuje Slovenskemu tednu filma pod krovom Slovenskega filmskega centra, ki letos postavlja v središče slovenske mladinske filme nekoč in danes.

Vesna (1953) režiserja Františka Čapa je vsem generacijam poznana »romantična komedija iz dijaškega življenja«, ki podaja zagate maturantov v prepletu strahov pred zahtevnostjo zrelostnega izpita in hrepenenj, povezanih z občutji prvih ljubezenskih spoznanj. Film si boste lahko prek spleta brezplačno ogledali v petek, 13. novembra, med 19. in 24. uro. Povezavo do filma bo objavljena na Facebook strani Kino Istra.

Kino Istra je potujoči kino zavoda Otok, ki bogati filmski in kulturni program istrskega podeželja ter bo v naslednjem letu preko filma in drugih umetnosti na svojstven način povezal Istro na hrvaški in slovenski strani. 

Splošne informacije

Zveza Kulturnih društev Mestne Občine Koper

Cesta Zore Perello Godina 3
6000 Koper
Slovenija

smart phone 031 339 708
mail zkd-mo.koper@siol.net

Transakcijski račun: 10100-0035473477
Davčna številka: 78531675
Matična številka: 5146291

logo mok

Predstavitev - ZKD MOK

Zveza kulturnih društev je zrasla iz bogate dediščine kulturnega delovanja delavsko prosvetnih društev Svoboda in Vzajemnost, prerasla najprej v Ljudske prosvete, nato v Zveze svobod in prosvetnih društev. Sodobno poimenovanje je pridobila na osnovi republiškega Zakona o društvih leta 1986.

 

Zakon je bil popravljen l. 1991, pomembna je izločitev političnega nadzora, nadzor pa je bil po novem dodeljen upravnemu organu skozi postopek registracije. Leta 1995 pa je bil sprejet nov Zakon o društvih, ki je prinesel današnje poimenovanje.

Več ...

Hitre informacije