gledaliska-drustva

likovna-drustva

ostala-drustva

16. Maj 2021

Iz kulturnega sveta: Goran Vojnović

ZKD MOK in Radio Koper organizirata pogovor z Goranom Vojnovićem, ki bo potekal znotraj oddaje Iz kulturnega sveta, in sicer v torek, 18.5.2021 s pričetkom ob 20. uri v studiu Radia Koper.

 

Pogovor, ki ga bo vodila Neva Zajc, se bo predvajal v radijskem etru ter Facebook profilih Radia Koper in Zveze kulturnih društev Koper.

 

 

O gostu:

Naš gost bo filmski in televizijski režiser, scenarist, pisatelj in kolumnist Goran Vojnović. Na literarno prizorišče je leta 2008 priletel kot komet in za prvenec Čefurji, raus! prejel prvega kresnika in nagrado Prešernovega sklada. 
Sledil je roman Jugoslavija, moja dežela, ki je leto pozneje prinesel avtorju drugega kresnika. Njegove Čefurje, ki jih je sam režiral, smo spremljali še v kinu. 
V Kopru pa nam bo predstavil roman Figa, ki mu je prinesel še eno nominacijo za kresnika, in zadnje delo 
Đorđić se vrača, ki je nadaljevanje uspešnice Čefurju raus!.

 

Dogodek organiziramo kot uvod v Teden ljubiteljske kulture, ki je letos posvečen literaturi in instrumentalni glasbi.

Splošne informacije

Zveza Kulturnih društev Mestne Občine Koper

Cesta Zore Perello Godina 3
6000 Koper
Slovenija

smart phone 031 339 708
mail zkd-mo.koper@siol.net

Transakcijski račun: 10100-0035473477
Davčna številka: 78531675
Matična številka: 5146291

logo mok

Predstavitev - ZKD MOK

Zveza kulturnih društev je zrasla iz bogate dediščine kulturnega delovanja delavsko prosvetnih društev Svoboda in Vzajemnost, prerasla najprej v Ljudske prosvete, nato v Zveze svobod in prosvetnih društev. Sodobno poimenovanje je pridobila na osnovi republiškega Zakona o društvih leta 1986.

 

Zakon je bil popravljen l. 1991, pomembna je izločitev političnega nadzora, nadzor pa je bil po novem dodeljen upravnemu organu skozi postopek registracije. Leta 1995 pa je bil sprejet nov Zakon o društvih, ki je prinesel današnje poimenovanje.

Več ...

Hitre informacije