gledaliska-drustva

likovna-drustva

ostala-drustva

22. December 2014

Predstava Trije vaški svétniki - Prosvetno društvo Štandrež (Smeh ni greh)

Zveza kulturnih društev MOK in KD Domovina Osp vabita na predstavo v abonmaju predstav ljubiteljskih gledaliških skupin -SMEH NI GREH-. Z nami bodo gledališčniki Prosvetnega društva Štandrež s predstavo Trije vaški svétniki, v režiji Jožeta Hrovata.  Predstava bo v torek, 13.1.2015, ob 20. uri v Gledališču Koper.

Prijetno gledljiva komedija ohranja ljudskega duha, a neprikrito sega v današnji čas in se s satirično kritičnim nadihom obrega ob sedanje razmere. Pri tem več kot namige namenja političnim dogajanjem na Slovenskem. Interesi krščanskih demokratov, zelenih, rdečih … odmevajo tudi na sestankih, ki jih v predstavi imajo vaški svetniki, člani Društva za dvig čednosti in ohranjanje morale. Tako čednostni so, da je vsak izmed njih pred dvajsetimi leti skočil čez plot in imel sladko razmerje z Elizabeto Milost, ki so ji rekli kar Črna Lizika, ker je bila tako slastna … In pošiljali so ji ljubezenska pisma, ki so postala “corpus delicti”. Od te privlačne ženske, ki se je odselila v drugi kraj, so se “pošteno” dali voditi za nos. Vsak izmed njih ji je vsak mesec pošiljal denar, preživnino za sina, ki naj bi ga spočela z njim. V resnici pa tega otroka sploh nikdar ni bilo!! Ko to izvejo, se zavejo, da so pravi osli, molzne krave, kot današnji Slovenci, ki se pustimo molsti od države, ne da bi v zameno imeli nič.

Splošne informacije

Zveza Kulturnih društev Mestne Občine Koper

Cesta Zore Perello Godina 3
6000 Koper
Slovenija

smart phone (05) 627 80 99
smart phone 041 738 957
page (05) 627 12 87
mail zkd-mo.koper@siol.net

Transakcijski račun: 10100-0035473477
Davčna številka: 78531675
Matična številka: 5146291

logo mok

Predstavitev - ZKD MOK

Zveza kulturnih društev je zrasla iz bogate dediščine kulturnega delovanja delavsko prosvetnih društev Svoboda in Vzajemnost, prerasla najprej v Ljudske prosvete, nato v Zveze svobod in prosvetnih društev. Sodobno poimenovanje je pridobila na osnovi republiškega Zakona o društvih leta 1986.

 

Zakon je bil popravljen l. 1991, pomembna je izločitev političnega nadzora, nadzor pa je bil po novem dodeljen upravnemu organu skozi postopek registracije. Leta 1995 pa je bil sprejet nov Zakon o društvih, ki je prinesel današnje poimenovanje.

Več ...

Hitre informacije