gledaliska-drustva

likovna-drustva

ostala-drustva

02. Februar 2017

SMEH NI GREH 07.02.2017

Spoštovani obiskovalci našega abonmaja SMEH NI GREH 2016/2017.  

V torek 07.02.2017  bomo v okvirju našega abonmaja SMEH NI GREH imeli v gosteh KD Domovino Osp s predstavo KLJUČ ZA DVA.

Dobimo se v čim večjem številu 07.02.2017 ob 20. uri v Gledališču Koper

 

Ključ za dva ! Že v naslovu se skriva žgečkljiva smešnost, ki napoveduje izjemno razgibano pripoved o duhoviti in simpatični komediji zmešnjav.

Zanjo sta moči združila angleška avtorja John Chapman in Dave Freeman, v Angliji cenjena tekstopisca zabavnih besedil za medije, film in gledališče. Freeman, sprva žunalist, je pisal tudi scenarije za televizijske šove Bennyja Hilla, znanega performerja gegovske serije za BBCju v  Londonu. Napisal je vrsto komičnih iger za gledališče, posebno je zaslovel ravno s Ključem za dva. Tudi John Chapman je deloval na gledališkem podočju, Ko sta s Freemanom napisala pričujočo farsično komedijo, sta bila nominirana za nagrado Laurenca Olivierja za NAJBOLJŠO KOMEDIJO po odprtju Voudeville Theatra. Ravno tako so v Londonu za izvrstno igro nagrajevali vseh sedem igralcev. V Italiji komedijo imenujejo »žlahtna«,  dunajska Viena REVIE jo označi za dobro komedijo z vsemi krasnimi elementi izvrstne farse, na Nizozemskem se smejejo gegom in ji pripisujejo celo posnemanju burkaštva v pozitivnem smislu. Vsi omenjajo nori tempo izmenjav, čeprav se dogajanje prične na nežnem prizorišču spalnice.

Recesija in težki časi, v kakršnih živimo, pripomorejo k prestopanju moraliziranja in v različnih tipih vlog se lahko prepozna marsikdo, saj bi se v podobni situaciji lahko znašel kdorkoli. Skozi predstavo lahko vidimo, da je svet res okrogel, da smo si bolj podobni kot različni. In, ko gre kaj narobe, delujemo povsod enako: na otokih, na celini, v mestih in na kmetih. Ljubezen je uporabljena ( zlorabljena?). V vsakem smehu je tudi kup skritih resnic. Ampak zelo je zdravo, če se res smejemo, predvsem, če razumemo poante, ki so smeh vzpodbudile. O vsem pa je najbolje, da si mnenje ustvarite sami. Mi vas prosimo le, da uživate.

Vabljeni vsi

Splošne informacije

Zveza Kulturnih društev Mestne Občine Koper

Cesta Zore Perello Godina 3
6000 Koper
Slovenija

smart phone (05) 627 80 99
smart phone 041 738 957
page (05) 627 12 87
mail zkd-mo.koper@siol.net

Transakcijski račun: 10100-0035473477
Davčna številka: 78531675
Matična številka: 5146291

logo mok

Predstavitev - ZKD MOK

Zveza kulturnih društev je zrasla iz bogate dediščine kulturnega delovanja delavsko prosvetnih društev Svoboda in Vzajemnost, prerasla najprej v Ljudske prosvete, nato v Zveze svobod in prosvetnih društev. Sodobno poimenovanje je pridobila na osnovi republiškega Zakona o društvih leta 1986.

 

Zakon je bil popravljen l. 1991, pomembna je izločitev političnega nadzora, nadzor pa je bil po novem dodeljen upravnemu organu skozi postopek registracije. Leta 1995 pa je bil sprejet nov Zakon o društvih, ki je prinesel današnje poimenovanje.

Več ...

Hitre informacije