Gledališka delavnica

GLEDALIŠKA SREČANJA ZA OTROKE (po kosilu - v času trajanja podaljšanega bivanja)

 

Delavnica poteka ob ČETRTKIH od 14. - 15:30 ure v prosorih Hiše kulture sv. Anton

 

Gledališka srečanja so namenjena vsem tistim, ki se radi »igrate« gledališče; vsem tistim, ki vas veseli nastopanje; vsem tistim, ki radi igrate različne osebe in vsem tistim, ki uživate v gledališču.

 

Na srečanjih se bomo ogrevali z gledališkimi igrami, ki so nadvse zabavne in predvsem se iz njih veliko naučimo. Kako se hodi po odru, kako si zapomnim veliko besedila, kako premagati tremo pred nastopanjem, kako lepo in jasno govoriti, kaj pomeni režija, kako se pogovarjam s soigralcem, kako postati bolj in bolj korajžen in še veliko več.

 

Igrali bomo različne vloge, si izdelali kakšen rekvizit in doma v omari pobrskali za kakšnim kosom oblačila, ki bo postal naš kostum.

 

Prebirali bomo zgodbe, ki jih bomo že v naslednjem trenutku zaigrali in tako okusili, kaj pomeni igrali v gledališki predstavi. Razdelili si bomo vloge, si izmislili besedilo, se dogovorili o poteku prizora in prizor - zaigrali. In naš »test« bo krajša gledališka predstava, ki jo bomo zaigrali ob koncu leta.

 

Trajanje posameznega srečanja – 60 minut.

 

Delavnico vodi Samanta Kobal.

Splošne informacije

Zveza Kulturnih društev Mestne Občine Koper

Cesta Zore Perello Godina 3
6000 Koper
Slovenija

smart phone 031 339 708
mail zkd-mo.koper@siol.net

Transakcijski račun: 10100-0035473477
Davčna številka: 78531675
Matična številka: 5146291

logo mok

Predstavitev - ZKD MOK

Zveza kulturnih društev je zrasla iz bogate dediščine kulturnega delovanja delavsko prosvetnih društev Svoboda in Vzajemnost, prerasla najprej v Ljudske prosvete, nato v Zveze svobod in prosvetnih društev. Sodobno poimenovanje je pridobila na osnovi republiškega Zakona o društvih leta 1986.

 

Zakon je bil popravljen l. 1991, pomembna je izločitev političnega nadzora, nadzor pa je bil po novem dodeljen upravnemu organu skozi postopek registracije. Leta 1995 pa je bil sprejet nov Zakon o društvih, ki je prinesel današnje poimenovanje.

Več ...

Hitre informacije