Natisni to stran

Glasbeno društvo Obalni komorni orkester

OBALNI KOMORNI ORKESTER je bil ustanovljen leta 1983 in združuje v svojih vrstah nekdanje in sedanje učence obalnih glasbenih šol, dijake koprske umetniške gimnazije in njihove profesorje ter študente Akademije za glasbo v Ljubljani, ki jih povezuje želja po skupnem muziciranju. Orkester približuje orkestralno glasbo širšemu krogu občinstva, ponuja mladim solistom možnost nastopanja z orkestralno spremljavo, izvaja dela domačih skladateljev in bogati kulturno življenje na Obali.

Sčasoma je orkester postal eden pomembnejših glasbenih dejavnikov kulturnega življenja v Slovenski Istri, utrl pa si je pot tudi na druge koncertne odre po Sloveniji in v tujini. Sodeloval je s številnimi domačimi in tujimi solisti ter pevskimi zbori, obeležil vse pomembnejše kulturne prireditve na Obali ter posnel več kaset in plošč, predvsem z deli domačih skladateljev od baročnih do sodobnih.

Prvih šestnajst let je Obalni komorni orkester vodil Borut Logar, nato šest let Marko Vatovec, šest let Aleksandar Spasić, od januarja 2012 dalje pa orkester vadi in nastopa pod taktirko stalnega dirigenta Patrika Grebla.

Predsednik društva: Irena Cetin Lovšin

Leto nastanka: 1983

Kraj: Koper, Občina Koper

Naslov društva: Gallusova 2, 6000

Telefon: 040 341 092 (Maja Blaškovič Šavle)

MŠ: 5278279

DŠ: 20675798

TRR: 10100-0035586967

E-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Spletni naslov: www.17slon.com/oko/index.htm

Povezani predmeti