Marijan Dović - TA CITIRA

Slovenske ljudske s Primorske v priredbah za mešani zbor in džezovski godalni kvartet APZ Univerze na Primorskem & Slovenski improvizacijski godalni kvartet

L.

Rezervirajte si GRATIS VSTOPNICO za zadnjo ponovitev projekta, ki ga bo v soboto, 2. 4. 2022, ob 19:30 v Slovenski filharmoniji posnela tudi RTV Slovenija.

eventbride ali SMS na tel. št. +386 41 291 454 (Ime in priimek, št. vstopnic)

V soboto, 2. aprila 2022, ob 19:30 bo v dvorani Marjana Kozine v Slovenski filharmoniji še zadnjič predstavljen projekt TA CITIRA. Akademski pevski zbor Univerze na Primorskem bo skupaj z Slovenskim improvizacijskim godalnim kvartetom v zasedbi Matija Krečič (violina), Marijan Dović (violina, kitara), Peter Ugrin (viola), Kristijan Krajnčan (violončelo) in Blaž Celarec (tolkala) pod vodstvom dirigenta Ambroža Čopija izvedel priredbe slovenskih ljudskih s Primorske, ki jih je napisal skladatelj in jazz violinist Marjan Dović. 

V priredbah za mešani zbor, soliste in džezovski godalni kvartet se v različnih kombinacijah zapuščina slovenske ljudske glasbe na svojstven način povezuje in prepleta z raznovrstnostjo ritmov in harmonij. Poseben čar daje celoti improvizacija izjemnih glasbenikov, ki vedno znova preseneča in navdahne poslušalce.  Projekt je, po naročilu Akademskega pevskega zbora Univerze na Primorskem in dirigenta Ambroža Čopija, nastajal v obdobju epidemije. Svojo predstavitev je doživel v drugi polovici leta 2021 na različnih prizoriščih pa Sloveniji in Italiji. Izdan pa je tudi na zgoščenki. Koncert bo tokrat posnela tudi nacionalna televizija.