Instrumentalne zasedbe

Društvo prijateljev glasbe

O društvu

Društvo prijateljev glasbe je neprofitna koncertna agencija, ki od ustanovitve leta 1963 neprekinjeno organizira in realizira sezone koncertov klasične glasbe v Kopru in okoliških krajih. Z Glasbeno šolo Koper vsaki dve leti soorganizira festival Mednarodni bienale sodobne glasbe Koper, občasno pa (so)organizira tudi glasbene seminarje, delavnice, mojstrske tečaje in raznolike umetniške večere.

Društvo prijateljev glasbe je neprofitna koncertna agencija, ki od ustanovitve leta 1963 neprekinjeno organizira in realizira sezone koncertov klasične glasbe v Kopru in okoliških krajih. Z Glasbeno šolo Koper vsaki dve leti soorganizira festival Mednarodni bienale sodobne glasbe Koper, občasno pa (so)organizira orkestrski kamp Mali filharmonik ter različne glasbene seminarje, delavnice, mojstrske tečaje, debatna srečanja in raznolike umetniške večere. 
Glasbeni dogodki koprskih prijateljev glasbe niso namenjena zgolj užitku in sproščanju, ampak želijo prispevati k dvigu splošne kulture ter spodbujati k razmisleku o nas in naši kulturi. Tematski programski izbor vselej nudi izvrstne domače in mednarodno uveljavljene umetnike, tudi mlade interprete in skladatelje, s posebnim poudarkom na primorskih glasbenikih.

Leta 2019 je društvo bilo pobudnik in soorganizator, skupaj z Mestno občino Koper in Luko Koper, odmevnega dogodka Simfonija Kopra, koncert Slovenske filharmonije v Luki Koper. 
Prijatelji glasbe, ki želite aktivno sodelovati pri realizaciji ali pa podpreti bogato koncertno ponudbo na visoki kakovostni ravni, ste prijazno vabljeni, da se včlanite v DPG. 

Ob 50-letnici je društvo prejelo priznanje in plaketo MOK ter priznanje JSKD.