Pevski sestavi

Klapa Semikantá

O društvu

Klapa Semikantá poslušalcem ponuja dalmatinski melos iz istrskih grl.

Klapa Semikantá je nastala leta 2011 v slovenski Istri, ime pa v tamkajšnjem narečju pomeni »se mi poje«. V skupini so različne generacije, vse pa povezuje veselje do petja in druženja. Njihov repertoar obsega zlasti skladbe iz Dalmacije, od tradicionalnih do zahtevnejših priredb, za katere poskrbi član skupine Davorin Lovrečič. Radi zapojejo tudi istrske in slovenske ljudske pesmi.  Zadnja leta pa ustvarjajo tudi avtorsko glasbo. Leta  2018 je zasedba s skladbo Tvoja lepota nastopila na festivalu Melodije morja in sonca in zasedla 3. mesto. 

Klapa veliko nastopa v koprski in v sosednjih istrskih občinah, drugod po Sloveniji in v tujini, kjer s ponosom predstavlja Koper in Slovenijo. Nastope pripravlja skupaj s številnimi društvi in skupinami iz lokalnega okolja ter tako krepi sodelovanje ljubiteljskih kulturnih društev v Istri. Klapa Semikantá je nastopila v več radijskih in televizijskih oddajah (Radio Koper, TV Koper, TV Slovenija, Planet TV, TV 3, ORF, HRT). 

»Najraje pa še vedno zapojemo tam, kjer se klapska pesem najbolje sliši: v kantini, med prijatelji in s kozarcem dobrega vina v roki,« pravijo člani zasedbe.