Pevski sestavi

Kulturno umetniško društvo Sinja

O društvu

Članice in člane KUD Sinja družita glasba in zborovsko petje, njihova želja pa je s svojim ustvarjanjem in poustvarjanjem bogatiti lokalni in širši prostor, sodelovati z drugimi umetniki in umetnicami ter svoje znanje in ljubezen do glasbe prenašati na mlajše generacije.

Kulturno umetniško društvo Sinja združuje glasbenice in ljubiteljice glasbe, dekleta, ki so skupaj že zelo dolgo. Vse so obiskovale koprsko oz. izolsko glasbeno šolo, a se nekatere po zaključeni nižji glasbeni šoli z glasbo ukvarjajo samo ljubiteljsko, medtem ko so druge glasbeno šolanje nadaljevale na Umetniški gimnaziji v Kopru in kasneje na Akademiji za glasbo v Ljubljani.

Dekleta, ki so med drugim tudi odlične instrumentalistke, rada združijo ustvarjalne moči in skupaj oblikujejo nove umetniške svetove, predvsem pa veliko časa namenijo petju, ki je temelj njihovega ustvarjanja in poustvarjanja. Večina deklet je petje vzljubila v Mladinskem pevskem zboru Glasbene šole Koper, ki ga je vodila Maja Cilenšek, kjer so spletla tesna prijateljstva. Slednja so postala temelj za nadaljnja sodelovanja in tako dekleta še danes druži zborovsko petje, kar dokazujejo z izjemnimi uspehi na domačih in tujih projektih. Njihova želja je, da bi s svojim ustvarjanjem bogatila lokalni in širši prostor na področju kulture, sodelovala z drugimi umetniki in umetnicami ter svoje znanje in ljubezen do glasbe uspešno prenašala na mlajše generacije.