Pevski sestavi

Lovski pevski zbor Dekani

O društvu

Nenehne potrebe po priložnostnih kulturnih dejavnostih, ki so spremljale lovske svečanosti v Lovski družini Dekani, so že leta 1972 sprožile zamisli, da bi dekanski lovci ustanovili svoj pevski zbor.

Po letu 1981 so se lovcem pridružili tudi pevci, ki sicer niso člani zelene bratovščine in s tem je zbor odprl svojo dejavnost vsakomur, ki ga petje veseli. Vseeno pa je ohranil prvotni namen nastanka zbora, služiti namenom lovskih družin in predstavljati slovensko lovstvo doma in v tujini. Triindvajset let je LPZ Dekani vodil zborovodja Fabio Vatovec, zadnjih dvanajst let, v katerih je zbor opravil izjemne, kvalitetne, strokovne in organizacijske korake, pa ga uspešno vodi priznani zborovodja prof. Anton Baloh. 

Pevci gojijo slovensko lovsko in ljudsko pesem. V svojem repertoarju pa imajo tudi slovenske umetne in sakralne skladbe. Zbor predstavlja svojo dejavnost na reviji »Primorska poje«, na kateri je sodeloval že 29-krat in bil tudi organizator te prireditve l. 2004 in 2006 v Dekanih.

V letu 1998 je zbor posnel prvo avdio kaseto z naslovom »Srečni lovec« in video kaseto pod istim imenom. Poleg svojega pestrega letnega programa je zbor pripravil tudi svojo prvo zgoščenko »Lovčev dan«, ki je izšla ob praznovanju jubilejne 30. obletnice delovanja zbora, in sicer v letu 2003.