4. koncert Amabile

Koncert Rezidenčnega ansambla DPG: Pihalni kvintet Levante

DPG

Pihalni kvintet Levante sestavljajo člani Simfoničnega orkestra Slovenske filharmonije:

𝐌𝐚𝐭𝐞𝐣 𝐆𝐫𝐚𝐡𝐞𝐤 (1974, Trbovlje) je od leta 1997 solo flavtist Slovenske filharmonije.

𝐃𝐮𝐬̌𝐚𝐧 𝐒𝐨𝐝𝐣𝐚 izhaja iz glasbene družine. Prve glasbene korake je začel pri očetu flavtistu Lovru, kjer se je učil kljunasto flavto. Klarinet se je pričel učiti pri Alojzu Zupanu, pri katerem je tudi diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani

𝐌𝐚𝐭𝐞𝐣 𝐒̌𝐚𝐫𝐜, rojen 1965 v Ljubljani, študij oboe je začel pri Božu Rogelji na Akademiji za glasbo v Ljubljani, nato pa se izpopolnjeval pri Heinzu Holligerju na Visoki šoli za glasbo v Freiburgu, Nemčija. Bil je prvi oboist Simfoničnega orkestra RTV Slovenija in Freiburškega filharmoničnega orkestra.

Rogist 𝐉𝐨𝐳̌𝐞 𝐑𝐨𝐬̌𝐞𝐫 se je rodil leta 1989 v Slovenj Gradcu. Nižjo glasbeno šolo je obiskoval v Slovenj Gradcu pri profesorju Martinu Šmonu. Izobraževanje je nadaljeval na Srednji glasbeni šoli v Velenju v razredu profesorja Roberta Prednika, ki jo je z maturo uspešno zaključil. Po uspešno opravljenih sprejemnih izpitih se je vpisal na Akademijo za glasbo v Ljubljani v razred izrednega profesorja Boštjana Lipovška.

𝐌𝐢𝐡𝐚 𝐏𝐞𝐭𝐤𝐨𝐯𝐬̌𝐞𝐤 se je začel učiti fagot na GŠ Vrhnika pri prof. Milanu Švaganu. Leta 1999 se je vpisal na SGBŠ Ljubljana k istemu profesorju.
Študij je nadaljeval na akademiji za glasbo v Ljubljani. Od leta 2003 je član orkestra Slovenske filharmonije.