Naj mogočno zadonijo

Koncert v podporo izgradnje novih orgel v koprski stolnici. Koncert Obalnega komornega koncerta s solisti bo posvečen 250-letnici rojstva skladatelja Ludwiga van Beethovna, obletnici, ki jo v tem letu obeležujejo širom po svetu. Obalni komorni orkester se bo za to priložnost okrepil v simfonični orkester - v približno 50-člansko zasedbo.

bc

PROGRAM Koncerta:
1. L. van Beethoven: Uvertura Egmont v f-molu op. 84
2. L. van Beethoven: Koncert za violino in orkester v D-duru op. 61 s solistom Žigo Brankom na violini

Solist: Žiga Brank - violina
Dirigent: Slaven Kulenović

Koncert bo izpeljan v simfonični zasedbi, ki jo bodo izvajalci zapolnili s 14-imi zunanjimi najetimi glasbeniki, in sicer: s solistom (uveljavljenim slovenskim violinistom) Žigo Brankom, z dirigentom iz ljubljanskega Konservatorija za glasbo in balet Slavenom Kulenovićem, z 12-imi instrumentalisti (s hornisti in fagotisti, ki jih v našem okolju nimamo na voljo, ter s posamezni instrumentalisti iz vrst profesionalnih glasbenikov).

Na dogodku se bodo zbirali prostovoljni prispevki za dokončanje postavitve novih orgel v koprski stolnici.

*Skladno s spremembami odlokov se lahko javnih kulturnih prireditev udeležijo le osebe s potrdilom o negativnem testu, potrdilom o prebolelosti COVID-19 ali potrdilom o cepljenju. Obiskovalci, ki ne bodo izpolnjevali pogojev PCT, se prireditve ne bodo mogli udeležiti. Na prireditvi je obvezno nošenje mask.