Večeri na placu: 𝗧𝗢𝗫𝗜𝗡𝗘

Toxine je umetniško-glasbena zasedba, katere začetki segajo v leto 2007. Nekoč je to bila primorska skupina, zdaj pa je vseslovenski umetniški projekt, ki občasno zaživi v različnih oblikah in zasedbah in se potem umakne v obliko ustvarjanja in sodelovanja, s katero smo se vsi soočili v času pandemije.

Dogodek traja do 23.08.2022
A

Toxine o sebi radi rečejo, da je to projekt, ki presega seštevek članov, da je to »bitje« dobilo življenje samo zase, in zdi se, da se ta princip izraža vsako leto bolj. Če ste Toxine videli ali slišali samo enkrat, bi lahko mislili, da je to akustični duet, udaren rock band, trio, ki uglasblja poezijo, avdiovizualni performans … in v nobenem primeru se ne bi motili.

Tokrat se nam bodo Toxine po dolgem času predstavili v polni rock zasedbi. Odigrali bodo svoj novi material, ki je prvič večinoma v slovenskem jeziku. Obeta se nam zanimiv nastop, bogat z družbenokritično in osebno refleksijo, kar poznavalci skupine tudi pričakujejo, le da bo tokrat poudarek bolj na slovenski stvarnosti.

Vokal - 𝐓𝐨𝐦𝐢 𝐓𝐨𝐭𝐡
Kitara - 𝐒𝐚𝐦𝐨 𝐓𝐮𝐫𝐤
Bobni: - 𝐀𝐥𝐞š 𝐙𝐨𝐫𝐞𝐜
Bas: 𝐄𝐫𝐢𝐤 Č𝐞𝐛𝐨𝐤𝐥𝐢
Saksofon, synth, klarinet, harmonika, etc: - Ž𝐢𝐠𝐚 𝐅𝐚𝐛𝐛𝐫𝐨


Z dogodki Večeri na placu bomo oživeli propadajoč prostor »Dopolavor«, nekoč pomembno točko kulturnega in družabnega dogajanja, ki jo bomo z nizom kulturnih večerov ponovno obudili v prireditveni prostor.


𝐕𝐒𝐓𝐎𝐏 𝐏𝐑𝐎𝐒𝐓!
V primeru dežja bo dogodek potekal v dvorani KS Dekani. 🌧️


Organizatorji prireditve so:
Zveza kulturnih društev mestne občine Koper,
JSKD - Območna izpostava Koper,
Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper,
Krajevna skupnost Dekani.
Projekt sofinancira Mestna občina Koper.