Virtuoso

Virtuoso - cikel mladih glasbenikov, ki obiskujejo umetniško gimnazijo Koper (DPG Koper).

j

PROGRAM:

J.S. Bach: BWV 997 Double
L.Brouwer: Hika
A.B. Mangoré: Julia Florida (Barcarola)

Lana Kokotec

Profesorica: Tanja Brecelj Vatovec

***

C.M von Weber: Concertino in Es-dur
Bela Kovacs: Hommage à B. Bartók
Jaka Pucihar: Sonata for clarinet and piano

Veronika Volk
Pri klavirju: Luca Ferrini
Profesor: Borut Vatovec

***

Ralph Vaughan Williams: Koncert za tubo v f-molu
Tatjana Jercog: Valček za tubo
Elizabeth Raum - Sweet Dances
1. Blew Tango

Matija Jerman
Pri klavirju: Neva Klanjšček
Profesor: Borut Vatovec


VSTOP PROST!


Lana Kokotec se je rodila leta 2006 v Izoli. Svojo kitarsko pot je začela pri 8. letih v razredu Sama Turka in jo nadaljevala pri profesorici Martini Kocjančič. Sedaj obiskuje umetniško Gimnazijo v Kopru, kjer svoje glasbeno znanje izpopolnjuje pri profesorici Tanji Brecelj Vatovec. Lana sodeluje na veliko kitarskih delavnicah, seminarjih in ustvarjalnicah. Udeležila se je tudi mojsterskih tečajev s profesorji kot so Josué Gutiérrez, Xavier Díaz Latorre, Jaka Klun in Jure Cerkovnik. Od leta 2023 obiskuje tudi Akademski pevski zbor na Primorskem. Leta 2023 se je udeležila mednarodnega kitarskega tekmovanja v Trstu, kjer je prejela zlato plaketo in prvo nagrado. V duu igra od septembra 2023 s klarinetistko Veroniko Volk pod mentorstvom Luce Ferrinija.

Veronika Volk, rojena 2006, je glasbeno izobraževanje začela pri 5 letih v glasbeni pripravnici, pri 7 letih pa je začela z igranjem klarineta pri učitelju Matjažu Kobalu, v Postojni. Leta 2021 je opravila izpit glasbene nadarjenosti na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani, ter na
Umetniški gimnaziji v Kopru, kjer trenutno obiskuje 3. letnik pri profesorju Borutu Vatovcu. Je članica dveh orkestrov (Godba Cerknica in Pihalni orkester Divača). Dvakrat se je že udeležila mednarodnega tekmovanja Woodwind & Brass v Varaždinu in aprila 2023 prejela zlato nagrado.Na tekmovanju TEMSIG pa je 2022 prejela bronasto nagrado. Novembra 2023 pa je prejela srebrno nagrado na mednarodnem tekmivanju finalis. Udeležuje se veliko seminarjev, ki jih vodijo domači in tuji predavatelji (Andrej Zupan, Dušan Sodja, Jože Kotar...). Od malega rada obiskuje različne glasbene tabore (Orkesterkamp, Musica Creativa in Veris). V duu igra od septembra 2023 s kitaristko Lano Kokotec pod mentorstvom Luce Ferrinija.

Matija Jerman, doma iz Babičev, je začel igrati na tubo pri 12 letih na manjšem inštrumentu, evfoniju, ter po 2 letih prešel na tubo. Trenutno obiskuje 4. letnik umetniške gimnazije Koper. Za seboj ima 3 uspešne orkestrske avdicije ter se redno udeležuje raznih državnih in mednarodnih tekmovanj, med njegovimi najboljšimi dosežki so: 1. mesto na državnem tekmovanju TEMSIG leta 2019 in 2023, laureat s 100 točkami na mednarodnem tekmovanju na Poljskem FINALIS, ter uspešno opravljena avdicija za mladinska simfonična orkestra Concertgebouworkest Young 2022 ter Verbier Festival Junior Orchestra 2023. Njegova želja je nadaljnje izobraževanje na akademskem nivoju ter igranje v simfoničnem orkestru.