Pevski sestavi

Mešani pevski zbor Brnistra

O društvu

Mešani pevski zbor Brnistra - skupina z več kot 40 ljubiteljev petja in zborovske glasbe iz Obalnih občin. Pod taktirko zborovodje Sonje Mezgec ubrano prepevajo že od leta 1994.

V mešanem pevskem zboru Brnistra se druži več kot 40 ljubiteljev zborovske glasbe, povezujejo pa jih tudi zelo močne prijateljske vezi. Svoje ubrane glasove že več kot 27 let združujejo v harmonične melodije, ki navdušujejo poslušalce pod odri doma in na tujem. Večkrat letno nastopajo na različnih prireditvah in koncertih, kjer radi zapojejo skladbe v slovenskem, angleškem in italijanskem jeziku. Včasih se med skladbami najde tudi kakšna v izmišljenem ali manj znanem jeziku, ki jim pri vajah pošteno da vetra, a zato prijetno preseneti njihove poslušalce.

Njihovo navihano mladostno energijo od leta 2012 do danes v glasbo pretvarja zborovodkinja mag. Sonja Mezgec, ki s svojim strokovnim in zagnanim delom v zbor vliva energijo in znanje za nadaljnji razvoj. Posneli so že 2 zgoščenki in radi posegajo po raznovrstnem repertoarju, ki sovpada z njihovim razigranim karakterjem. V njem se najdejo tuje in domače ljudske pesmi, popevke, popularni napevi in tudi sakralne skladbe. Vsako leto si zadajo nove pevske cilje in se vedno potrudijo po svojih najboljših močeh, da jih dosežejo.

'' Želimo si, da naši poslušalci začutijo našo ogromno ljubezen do glasbe, ki jo s petjem razdajamo na koncertih.''

Ime zbora - Brnistra predstavlja energijo in lepoto sredozemske rastline s tipično rumenimi cvetovi. Njeni člani so prav tako sončni, nekateri pojejo že od začetka. V teh letih se je ustvarilo veliko prijateljstev, družin in sorodstvenih vezi.