Arhiv dogodkovimage description

Koncert Simfoničnega orkestra RTV Slovenija

Gledališče Koper, Verdijeva ulica 3, 6000 Koper

Koncert Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, pod taktirko Ane Erčulj in Davorina Morija. Solistke večera: sopranistka Nika Gorič, najboljša umetniška doktorandka svoje generacije, mezzosopranistka Sara Briški Cirman – Raiven, vzhajajoča operna zvezda in ena najuspešnejših pop izvajalk pri nas ter violinistka Maja Horvat, prejemnica prestižne nagrade Kraljeve filharmonične družbe Emily Anderson.

image description

Večeri na placu: 𝗧𝗢𝗫𝗜𝗡𝗘

Dopolavor, Dekani, 6271 Dekani

Toxine je umetniško-glasbena zasedba, katere začetki segajo v leto 2007. Nekoč je to bila primorska skupina, zdaj pa je vseslovenski umetniški projekt, ki občasno zaživi v različnih oblikah in zasedbah in se potem umakne v obliko ustvarjanja in sodelovanja, s katero smo se vsi soočili v času pandemije.
image description

Večeri na placu: 𝗘𝗡 𝗕𝗜𝗚 𝗕𝗔𝗡𝗗

𝐄𝐧 𝐛𝐢𝐠 𝐛𝐚𝐧𝐝 skuša z glasbenim upodabljanjem različnih žanrov približati »živo« big bandovsko in drugo glasbo širši javnosti. Člani so tako uveljavljeni profesionalni glasbeniki, kot šolani ljubitelji glasbe, ki so svojo glasbeno izobraževanje pričeli v Slovenski Istri. V big bandu igra več generacij: od dijakov, študentov do odraslih amaterskih in profesionalnih glasbenikov.
image description

Zgrabi Zvok 2022

Glasbena šola Koper, Gallusova ulica 2, 6000 Koper

V sodelovanju z mentorji glasbenega izobraževanja JazzObala, Mladinsko društvo Marezige pripravlja pestro jazzovsko delavnico s poudarkom na igranju v big band zasedbi za vse glasbenike, ki si želijo nadgraditi svoje znanje in izkušnje v improvizaciji, skupinski igri, jazzovski teoriji, harmoniji in aranžiranju za različne jazzovske zasedbe.image description

Gostovanje Obalnega Komornega Orkestra po koprskem podeželju

Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper in Glasbeno društvo Obalni komorni orkester 𝘷𝘢𝘣𝘪𝘵𝘢 𝘯𝘢 𝘤𝘪𝘬𝘦𝘭 𝘬𝘰𝘯𝘤𝘦𝘳𝘵𝘰𝘷 𝙂𝙤𝙨𝙩𝙤𝙫𝙖𝙣𝙟𝙚 𝙊𝙗𝙖𝙡𝙣𝙚𝙜𝙖 𝙠𝙤𝙢𝙤𝙧𝙣𝙚𝙜𝙖 𝙤𝙧𝙠𝙚𝙨𝙩𝙧𝙖 𝙥𝙤 𝙠𝙤𝙥𝙧𝙨𝙠𝙚𝙢 𝙥𝙤𝙙𝙚ž𝙚𝙡𝙟𝙪image description

TA BOŽIČNA PEJSEN

Komorni Zbor Ipavska in MoPZ Srečko Kosovel vas vabita, da se udeležite božičnih koncertov v sklopu skupnega projekta "Ta božična pejsen".image description

Naj mogočno zadonijo

Stolnica Marijinega vnebovzetja, Titov trg 1, 6000 Koper

Koncert v podporo izgradnje novih orgel v koprski stolnici. Koncert Obalnega komornega koncerta s solisti bo posvečen 250-letnici rojstva skladatelja Ludwiga van Beethovna, obletnici, ki jo v tem letu obeležujejo širom po svetu. Obalni komorni orkester se bo za to priložnost okrepil v simfonični orkester - v približno 50-člansko zasedbo.
image description

Mala simfonija Kopra

Titov trg, 6000 Koper

Ministrstvo za infrastrukturo, Uprava RS za pomorstvo, Mestna občina Koper, Luka Koper in Društvo prijateljev glasbe vabijo na Malo simfonijo Kopra, s katero bomo obeležili 30. obletnico Resolucije o pomorski usmeritvi Republike Slovenije.