Arhiv dogodkov


image description

Teden frankofonije

Kulturno društvo Peter Martinc vabi na dogodke v okviru tedna frankofonije. Poslušate lahko dve predavanji članov društva, dr. Lucije Čok in dr. Salvatorja Žitka, prijatelji iz DPG pa so pripravili dva koncerta.image description

Branje poezije na prostem

Ob slovenskem kulturnem prazniku vas 𝐙𝐯𝐞𝐳𝐚 𝐤𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐧𝐢𝐡 𝐝𝐫𝐮š𝐭𝐞𝐯 𝐌𝐞𝐬𝐭𝐧𝐞 𝐨𝐛č𝐢𝐧𝐞 𝐊𝐨𝐩𝐞𝐫 in 𝐊𝐧𝐣𝐢𝐠𝐚𝐫𝐧𝐚 𝐋𝐢𝐛𝐫𝐢𝐬 vabita na tradicionalno »𝘉𝘳𝘢𝘯𝘫𝘦 𝘱𝘰𝘦𝘻𝘪𝘫𝘦 𝘯𝘢 𝘱𝘳𝘰𝘴𝘵𝘦𝘮 « na Prešernovem trgu v Kopru. Na pesniški matineji se bomo srečali 𝘃 č𝗲𝘁𝗿𝘁𝗲𝗸, 𝟴. 𝗳𝗲𝗯𝗿𝘂𝗮𝗿𝗷𝗮 𝟮𝟬𝟮𝟰 𝗼𝗯 𝟭𝟭. 𝘂𝗿𝗶.


image description

Območna revija odraslih pevskih zasedb

Dvorana sv. Frančiška Asiškega, Martinčev trg , Koper

Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti OI Koper vabita na 𝐎𝐛𝐦𝐨č𝐧𝐨 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐣𝐨 𝐨𝐝𝐫𝐚𝐬𝐥𝐢𝐡 𝐩𝐞𝐯𝐬𝐤𝐢𝐡 𝐳𝐚𝐬𝐞𝐝𝐛 , ki bo potekala v dvorani Sv. Frančiška Asiškega Koper v soboto, 𝟐𝟎.𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟒 in v nedeljo, 𝟐𝟏.𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟒 ob 18. uri.
image description

KONCERT »POVEŽIMO ISTRO«

Trije izvajalci iz občin Slovenske Istre so se združili, da bi s petjem izrazili ne le glasbene, temveč tudi človeške vrednote in vrline, ki dajejo življenju kakovost in prispevajo k razvijanju življenjskega optimizma.
image description

Zaključni koncert mojstrskega tečaja za zborovske dirigente z Rahelo Durič Barić

Dvorana sv. Frančiška Asiškega, Martinčev trg , Koper

Vabljeni na zaključni koncert mojstrskega tečaja za zborovske dirigente z Rahelo Durič Barić, ki bo v nedeljo, 𝟮𝟰. 𝘀𝗲𝗽𝘁𝗲𝗺𝗯𝗿𝗮 𝟮𝟬𝟮𝟯 𝗼𝗯 𝟮𝟬. 𝘂𝗿𝗶 𝘃 𝗱𝘃𝗼𝗿𝗮𝗻𝗶 𝘀𝘃. 𝗙𝗿𝗮𝗻č𝗶š𝗸𝗮 𝗔𝘀𝗶š𝗸𝗲𝗴𝗮 𝘃 𝗞𝗼𝗽𝗿𝘂.


image description

𝐙𝐥𝐚𝐭𝐢 𝐳𝐯𝐨𝐤𝐢 𝐊𝐨𝐩𝐫𝐚: Revija pihalnih orkestrov

Tržnica Koper, Pristaniška ulica 2, Koper

Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper v sodelovanju s pihalnimi orkestri vabi na 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐣𝐨 𝐩𝐢𝐡𝐚𝐥𝐧𝐢𝐡 𝐨𝐫𝐤𝐞𝐬𝐭𝐫𝐨𝐯, 𝐤𝐢 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐭𝐞𝐤𝐚𝐥𝐚 𝐧𝐚 𝐓𝐫ž𝐧𝐢𝐜𝐢 𝐊𝐨𝐩𝐞𝐫, 𝟏𝟎. 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐚 𝐨𝐛 𝟏𝟖. 𝐮𝐫𝐢.
image description

L'anno dell'Aurora 1991 - opera

Dvorana sv. Frančiška Asiškega, Martinčev trg , Koper

L’ANNO DELL’AURORA 1991 / ZORINO LETO 1991 Glasba / musiche di: Enzo Di Stefano, Erli Lila, Federica Lo Pinto Režija in libreto / regia e libretto: Grazia Coppolecchia Multimedijska režija in scenografija / regia multimediale e libretto: Angela Freno, Vincenzo Izzi Ljudsko-klasični orkester /orchestra classico popolare SPAM Dirigent / direttore: Massimiliano Piccioliimage description

Amabile z muzejem: 1. koncert - duo M. Sikur in D. Masliuk

Pokrajinski muzej Koper, Kidričeva ulica 19, 6000 Koper

Začenjamo 60. sezono Društva prijateljev glasbe! Na prvem koncertu se bosta predstavila violončelist Martin Sikur in pianist Denys Masliuk, Na sporedu: L. van Beethoven: Variacije v Es-duru na Mozartovo temo iz Čarobne piščali "Bei Männern, welche Liebe fühlen", WoO46 F. Schubert: Sonata za arpeggione in klavir v a-molu, D 821 S. Prokofjev: Sonata za violončelo in klavir v C-duru, op. 119

image description

Branje poezije na prostem

Prešernov trg, Prešernov trg 9, 6000 Koper

Ob slovenskem kulturnem prazniku vas Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper in Knjigarna Libris vnovič vabita na tradicionalno » Branje poezije« na Prešernovem trgu v Kopru. Na pesniški matineji se bomo srečali 𝐯 𝐬𝐫𝐞𝐝𝐨, 𝟖. 𝐟𝐞𝐛𝐫𝐮𝐚𝐫𝐣𝐚 𝐨𝐛 𝟏𝟏. 𝐮𝐫𝐢.
image description

Kocjančičev večer v Koštaboni

Kocjančičev večer v Koštaboni, v petek, 25. novembra, posvečen prvima slovenskima pesnikoma Istre, ki sta sočasno izdala pesniški zbirki leta 1962
image description

MARTINOVANJE

Kulturno društvo Alojz Kocjančič Puče - Koštabona vabi na Martinovanje.


image description

FESTIVAL KITARIKA

Dvorana sv. Frančiška Asiškega, Martinčev trg , 6000 Koper

Festival Kitarika 2022 bo letos potekal med 4. in 6. novembrom 2022. Na treh koncertnih večerih v Protokolarni dvorani sv. Frančiška v Kopru, se bodo predstavili vrhunski glasbeniki kitaristi in gostje svetovnih koncertnih odrov. V soboto bo v sklopu festivala premierno v Sloveniji potekala tudi projekcija dokumentarnega filma Sarabandé.image description

Območna revija odraslih pevskih zborov in vokalnih skupin 2022

Dvorana sv. Frančiška Asiškega, Martinčev trg , 6000 Koper

Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper in Javni sklad RS za kulturne dejavnosti OI Koper vabita na 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐣𝐨 𝐨𝐝𝐫𝐚𝐬𝐥𝐢𝐡 𝐩𝐞𝐯𝐬𝐤𝐢𝐡 𝐳𝐛𝐨𝐫𝐨𝐯 𝐢𝐧 𝐯𝐨𝐤𝐚𝐥𝐧𝐢𝐡 𝐬𝐤𝐮𝐩𝐢𝐧, ki bo potekala v dvorani Sv. Frančiška Asiškega Koper v soboto, 𝟖. 𝟏𝟎. 𝟐𝟎𝟐𝟐 in v nedeljo, 𝟗. 𝟏𝟎. 𝟐𝟎𝟐𝟐 ob 18. uri.
image description

Koncert Simfoničnega orkestra RTV Slovenija

Gledališče Koper, Verdijeva ulica 3, 6000 Koper

Koncert Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, pod taktirko Ane Erčulj in Davorina Morija. Solistke večera: sopranistka Nika Gorič, najboljša umetniška doktorandka svoje generacije, mezzosopranistka Sara Briški Cirman – Raiven, vzhajajoča operna zvezda in ena najuspešnejših pop izvajalk pri nas ter violinistka Maja Horvat, prejemnica prestižne nagrade Kraljeve filharmonične družbe Emily Anderson.

image description

Večeri na placu: 𝗧𝗢𝗫𝗜𝗡𝗘

Dopolavor, Dekani, 6271 Dekani

Toxine je umetniško-glasbena zasedba, katere začetki segajo v leto 2007. Nekoč je to bila primorska skupina, zdaj pa je vseslovenski umetniški projekt, ki občasno zaživi v različnih oblikah in zasedbah in se potem umakne v obliko ustvarjanja in sodelovanja, s katero smo se vsi soočili v času pandemije.
image description

Večeri na placu: 𝗘𝗡 𝗕𝗜𝗚 𝗕𝗔𝗡𝗗

𝐄𝐧 𝐛𝐢𝐠 𝐛𝐚𝐧𝐝 skuša z glasbenim upodabljanjem različnih žanrov približati »živo« big bandovsko in drugo glasbo širši javnosti. Člani so tako uveljavljeni profesionalni glasbeniki, kot šolani ljubitelji glasbe, ki so svojo glasbeno izobraževanje pričeli v Slovenski Istri. V big bandu igra več generacij: od dijakov, študentov do odraslih amaterskih in profesionalnih glasbenikov.
image description

Zgrabi Zvok 2022

Glasbena šola Koper, Gallusova ulica 2, 6000 Koper

V sodelovanju z mentorji glasbenega izobraževanja JazzObala, Mladinsko društvo Marezige pripravlja pestro jazzovsko delavnico s poudarkom na igranju v big band zasedbi za vse glasbenike, ki si želijo nadgraditi svoje znanje in izkušnje v improvizaciji, skupinski igri, jazzovski teoriji, harmoniji in aranžiranju za različne jazzovske zasedbe.image description

Gostovanje Obalnega Komornega Orkestra po koprskem podeželju

Zveza kulturnih društev Mestne občine Koper in Glasbeno društvo Obalni komorni orkester 𝘷𝘢𝘣𝘪𝘵𝘢 𝘯𝘢 𝘤𝘪𝘬𝘦𝘭 𝘬𝘰𝘯𝘤𝘦𝘳𝘵𝘰𝘷 𝙂𝙤𝙨𝙩𝙤𝙫𝙖𝙣𝙟𝙚 𝙊𝙗𝙖𝙡𝙣𝙚𝙜𝙖 𝙠𝙤𝙢𝙤𝙧𝙣𝙚𝙜𝙖 𝙤𝙧𝙠𝙚𝙨𝙩𝙧𝙖 𝙥𝙤 𝙠𝙤𝙥𝙧𝙨𝙠𝙚𝙢 𝙥𝙤𝙙𝙚ž𝙚𝙡𝙟𝙪image description

TA BOŽIČNA PEJSEN

Komorni Zbor Ipavska in MoPZ Srečko Kosovel vas vabita, da se udeležite božičnih koncertov v sklopu skupnega projekta "Ta božična pejsen".image description

Naj mogočno zadonijo

Stolnica Marijinega vnebovzetja, Titov trg 1, 6000 Koper

Koncert v podporo izgradnje novih orgel v koprski stolnici. Koncert Obalnega komornega koncerta s solisti bo posvečen 250-letnici rojstva skladatelja Ludwiga van Beethovna, obletnici, ki jo v tem letu obeležujejo širom po svetu. Obalni komorni orkester se bo za to priložnost okrepil v simfonični orkester - v približno 50-člansko zasedbo.
image description

Mala simfonija Kopra

Titov trg, 6000 Koper

Ministrstvo za infrastrukturo, Uprava RS za pomorstvo, Mestna občina Koper, Luka Koper in Društvo prijateljev glasbe vabijo na Malo simfonijo Kopra, s katero bomo obeležili 30. obletnico Resolucije o pomorski usmeritvi Republike Slovenije.